Symbol BV > Trainingen > Master classes SMART Industry

Master classes SMART Industry «

U bent ongetwijfeld bekend met het gezegde ‘Stilstand is achteruitgang’. Als er iets is wat niet stilstaat, is het de technologische ontwikkeling, en de daarmee samenhangende industriële ontwikkeling. Momenteel staan we aan het begin van de vierde industriële revolutie, ook wel ‘SMART Industry’ genoemd, of ‘Industry 4.0’, zoals deze revolutie in Duitsland wordt genoemd.

Om bedrijven te ondersteunen in het opdoen van kennis en in het bepalen van de juiste strategie heeft een aantal partijen de handen ineen geslagen. Het netwerk SMART Industry Partners is hét aanspreekpunt voor bedrijven die de SMART Industry aanpak willen toepassen binnen hun eigen organisatie. De samenwerkende organisaties die dit netwerk hebben opgericht zijn Symbol, ErgoDesign, Hollander Techniek, Universiteit Twente en Oost NV.

Gezamenlijk is een programma ontwikkeld voor een 2-daagse master class die deelnemers de mogelijkheid biedt om kennis op te doen over de verschillende SMART Industry elementen. Tijdens de sessies wordt ingegaan op de onderlinge samenhang van de verschillende elementen. Verder zal een aantal managers van bedrijven die al stappen hebben gezet, vertellen over hun praktijkervaringen, uitdagingen en successen.

Voor wie is deze master class

Algemene directie, technische directeuren en hoger management van middel en grote bedrijven, die zich bezig houden met product ontwikkeling, engineering of productie en die kansen zien in de SMART Industry aanpak en concreet willen leren hoe dat voor hun business eruit zou zien.

Doelstelling & inhoud

Aan deelnemers wordt de kans geboden om tijdens speciale workshops met experts een eerste concrete SMART industry roadmap te gaan opstellen. Hiervoor hebben wij een framework ontwikkeld met de verschillende elementen die horen bij SMART Industry en een roadmapping canvas om een SMART Industry aanpak te ontwerpen.

Unieke kenmerken van deze master classes

  • We trekken SMART Industry uit de bestuurlijke sfeer en maken het concreet.
  • Deelnemers krijgen toegang tot het netwerk van ‘SMART Industry Partners’. Dit netwerk bestaat enerzijds uit kennispartners en implementatiepartners, en anderzijds uit partijen die daadwerkelijk stappen hebben gemaakt met het implementeren van SMART Industry (of daar op korte termijn mee willen beginnen).
  • Wij helpen bedrijven om SMART Industry operationeel te maken, en verder te gaan dan alleen aangeven dat ‘het belangrijk is’.
  • Wij streven er naar SMART Industry dicht bij de industrie te brengen.
  • Leden van het netwerk helpen elkaar om SMART Industry uitdagingen aan te gaan.

Onderwerpen die aan de orde komen

  • Business modellen in de SMART Industry aanpak.
  • Smart product development en co-creation.
  • Mass customization.
  • Flexible manufacturing & Cyber Physical systems.
  • Digital factory & Internet of Things.

Duur van de training

2 dagen van 12:00 – 20:00 uur (incl. lunch en diner)

Materiaal

Hand-outs

Niveau

HBO


Meer informatie over Smart Industry Partners, de master classes en spreker vindt u ook op de website smartindustrypartners.nl

Anders dan de meer algemene Smart Industry bijeenkomsten die nu al op verschillende plekken in Nederland georganiseerd worden, gaan we tijdens de master classes veel concreter en dieper in op de Smart Industry principes en strategieën en slaan we een brug tussen theorie en praktijk.

Ieder element uit het Smart Industry framework wordt steeds volgens een vaste structuur behandeld: We starten met een theoretische uiteenzetting door een deskundige op dit gebied, gevolgd door een praktijkcase van een bedrijf dat ervaring heeft met de implementatie van het betreffende element. Tot slot is er een ‘round table sessie’ waarin ervaringen over het betreffende element worden uitgewisseld en besproken. Op deze manier komen alle elementen in 2 dagen aan de orde.

Programma

Binnenkort zal het programma bekend zijn en hier op deze pagina worden gepubliceerd. Heeft u belangstelling voor de masterclasses en wilt u te zijner tijd geïnformeerd worden over het programma, laat dan uw contactgegevens achter in onderstaand formulier.

DATUM EN TIJD

Deel 1: 9 november 2017 | 12:30 tot 20:30 | Eindhoven

Deel  2: 23 november 2017 | 12:30 tot 20:30 | Eindhoven


PLAATS

Eindhoven


PRIJS

Bedrijfspakket
2 personen van een bedrijf € 990,-

Individueel inschrijving
1 persoon voor € 750,-

Live Master Classes online
1 x inloggegevens € 590,-

Branche: I = Industrie   D = Dienstverlening   Z = Zorg   A = Algemeen

* Let op: genoemde prijs is voor individuele inschrijving. Indien u gebruik maakt van het bedrijfspakket of de master class online wilt volgen (zie tab ‘Prijs & locatie’), vermeldt u dit dan in het opmerkingenveld van het inschrijfformulier.

InschrijvenPlaatsBrancheStartdatumAlle dataDuurPrijsPrijs extraMeer infoStartgarantie
Master classes SMART Industry EindhovenInschrijvenEindhovenI09-11-20172 dagen€ 750*p.p. excl. BTWMeer info

Symbol BV
info@symbolbv.nl


Site en linkbuilding door Webton

Palatijn 14
7521 PN Enschede
T 053 20 30 240
F 053 20 30 241

Maanlander 14
3824 MP Amersfoort
T 033 20 30 200

Nieuwsbrief